Iittala tervitab suve hommikustest kastetilkadest inspireeritud uue sarjaga

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Iittala

Iittala tervitab suve täiustatud vaasikollektsioonidega - mahukasse vaaside perekonda on lisandunud uusi klaasitoone ja suuruseid ning armastatud Kastehelmi sarja ehib nüüdsest ka hommikustest kastetilkadest inspireeritud vaas.

Iittala vaaside uusimaks liikmeks on hommikustest kastetilkadest inspireeritud Kastehelmi sarja lisandunud vaas. Oivo Toikka loodud lihtsa vormi ja rõõmsate tilkadega vaas on ideaalne kingitus nii lilledega kui ilma, tuues suvehõngu igale aiapeole ja koosviibimisele,  sobides sealjuures ideaalselt ka kingituseks suvisesse pulma. Kastehelmi vaasid on saadaval põhjamaisest loodusest inspireeritud toonides – samblarohelise, veesinise, halli ja kirkana.

Foto: Iittala

Iittala klaasipuhujad on loonud ka Ronan ja Erwan Bouroullec´i disainitud Ruutu kollektsiooni kuuluvad vaasid, mille värskeimad pereliikmed on kaunites sinistes varjundites. Kui Aalto kutsub meid esitlema iga vaasi kui unikaalset vormi, siis Ruutu julgustab inimesi kasutama oma kujutlusvõimet ning vaase ka mitmekesi eksponeerima.

Ruutu vaaside täpne geomeetriline vorm annab neile kaasaegselt värske ilme. Disainerite sõnul tulevad vaaside kaunid toonid eriliselt esile just aknalaual, kus valgus sulandub klaasi värviga ja toob selle eriliselt esile.

Foto: Iittala
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles