Ühe mänguasjasarja vanad mudelid võivad sisse tuua terve varanduse

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Oleme kirjutanund Pyrexi ja Arabia Muumi-nõudest ning sellest, kuidas nende väärtus ajas kasvanud on. Nüüd selgub aga, et ka ühed väga mittemidagiütlevad lelud võivad sulle korraliku varanduse sisse tuua.

Nimelt: kui oled ise lapsena või koos lapsega McDonaldsit külastanud ja sealt Happy Meale ostnud, on väga suur tõenäosus, et sinu kodus on lelusid, mis väärt mitmeid sadu eurosid, vahendab Daily Mail. 

Pealtnäha tühised vidinad, millest mõneks päevaks rõõmu, on kogujatele, nagu selgub, tõeliseks maiuspalaks. Ja selleks, et su kodus korralik kullaauk ootamas oleks, ei peagi sul olema iidvanu Happy Meali lelusid - kõige hinnatumad on pärit aastast 2000. Tegemist on TY Teenie Beanie Boo pehmete loomakestega. Nende eest makstakse kuni 400 eurot tüki kohta.

Teisel kohal on 1979. aasta lelud - neid on eestlaste kodus oluliselt väiksema tõenäosusega ja nende eest makstakse ka ligi sada eurot vähem. 

Mõistagi on ikka nii, et kõige rohkem raha saab lahtipakkimata ja mängimata eksemplari eest, mida rohkem lelu elu näinud on, seda väiksem on tema väärtus. 

Eriti õnnelikud on need, kel on kodus terved avamata kollektsioonid.

Müüa saab selliseid üksikuid lelusid ja kollektsioone näiteks eBays.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles