Nutikas uksekell kaitses uinaku teinud pereema ja peretütart sissetungija eest

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burglary
Burglary Foto: Scott Griessel / PantherMedia / Scott Griessel

Uinaku teinud pereema ja peretütar pääsesid kõige hullemast - esiuksele paigaldatud nutikas uksekell peletas eemale potentsiaalse murdvarga.

Sydneyst pärit pereema Jrisi Jusakos oli parasjagu oma kahe ja poole aastase tütrega uinakut tegemas, kui ukse taha ilmus halbade kavatsustega meesterahvas. 

Jusakoside kodu valvekaamera salvestitest on näha, kuidas võhivõõras mees esmalt teraselt kinnistu üle kaeb, enne kui otsustab uksekella anda, vahendab homes.nine.com.au. Saamata ühtegi vastust, otsustab mees jõudu rakendades majja siseneda.

Pikanäpumehe üllatus oli aga suur kui ühtäkki ukse tagant sõbralikku tervitust kuulis. Tervitus tuli reaalajas kilomeetreid eemal viibinud perepealt, kelle telefon oli ühendatud uksekellaga. Nutikas uksekell oli nimelt seadistatud iga nupuvajutuse korral saatma omaniku telefoninumbrile teate uksel viibivatest inimestest. 

Tervitussõnadest ehmunud meesterahvas jättis alustatu kohemaid pooleli, väites et on lihtsalt vale ukse taha sattunud. «Kui meil ei oleks koduvalve süsteemi, oleks ta ilmselt märkamatult sisse saanud,» märkis perepea.

Mis veelgi imestusväärsem - abielupaar oli paigaldanud nutika uksekella vaid paar päeva enne sissetungimiskatset.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles