Korteriühistu juhatuse mitterahuldava töö korral tuleb juhatus tagasi kutsuda (2)

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korteriühistu.
Korteriühistu. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Juhatus on korteriühistu juhtorgan, mis esindab ja juhib korteriühistut. Juhatuse puuduliku töö korral saavad korteriomanikud juhatuse üldkoosoleku otsusega tagasi kutsuda.

Korteriühistu juhatusel võib olla üks kuni kolm liiget. Juhatuse puudumisel juhivad ja esindavad korteriomanikud korteriühistut ühiselt. Korteriühistu juhatuse kohustuseks on tagada kaasomandi eseme korrashoid ja selleks raha leidmine. Kui korteriomanikud pole aga juhatuse tööga rahul, tuleb Eesti Korteriühistute Liidu õigusosakonna juhataja Urmas Mardi sõnul juhatuse liikmed tagasi kutsuda ja uue juhatuse valimine vormistada üldkoosoleku otsusega. 

Kui õhku peaks kerkima küsimus, kes ja kuidas peab üldkoosoleku kokku kutsuma, siis seda teeb juhatus, eeldusel et vähemalt üks kümnendik mittetulundusühingu liikmetest on seda kirjalikult põhjendanud.

Kui aga juhatus üldkoosolekut kokku ei kutsu, võivad taotlejad üldkoosoleku ise kokku kutsuda.

Vältimaks aastaid vältavaid ja raha nõudvaid juriidilisi vaidlusi, soovitab Mardi korteriühistu juhtkonnal omada igakülgset ülevaadet korteriomanike eluaseme heaoluga seotud murededest ja selleks vajalikest töödest ning kulutustest. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles