Noore ema beebikaamera sattus häkkerite meelevalda

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglise ema on veendunud, et on langenud kurikaelte huviorbiiti.
Inglise ema on veendunud, et on langenud kurikaelte huviorbiiti. Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Wavebreakmedia ltd

Inglanna on raudkindel, et on langenud küberkurjategijate huviorbiiti, süüdistades neid beebikaamera häkkimises. 

24-aastane Jamie Summit on veendunud, et internetis tegutsevad sulid on häkkinud ta beebikaamera. Noorele pereemale kingiti Fredi-nimeline kaamera puhtalt selle mugavuse pärast - väike aparaat on WiFiga ühendatud ning lihtsasti ligipääsetav mobiilirakenduse teel.

Noore ema ehmatus oli aga suur, kui 34 eurot maksev kaamera pisipoja une ajal ühtäkki liigutama hakkas, vahendab thesun.co.uk. Õhtusööki nautinud vanemad tõttasid võsukese tuppa, kus karm reaalsus värsketele vanematele kohemaid ka kaela prantsatas. 

Kaamerasilm oli nimelt liikunud ning seda suunaga koha poole, kus noor ema oli harjunud imetama. 

«Ma olin jätnud kaamera suunaga meie voodi poole, ent teiselpool kaamerat tegutsev inimene oli selle ilmselt ümber pööranud, kui märkas, et mind ei ole. Mu süda vajus saapasäärde,» ütles Summit väljaandele. Vanemad vabanesid kahtlasest kaamerast ning tegid ühtlasi ka politseisse avalduse. Ametivõimude sõnul ei saa ka nemad paraku enam suurt midagi ära teha.

Videomonitorid peaksid lapsevanematele meelerahu pakkuma, ent võivad sealjuures ka suureks ohuallikaks kujuneda. Internetiga ühendatud seadmed annavad kurikaeltele prii pääsu meie kodudesse ning ühes sellega vaba voli suhelda ka meie lastega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles