Eestis menukat iluaiataime väljaspool koduaeda levitada ei tohi (1)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iluaed.
Iluaed. Foto: Kasper Mäe / Virumaa Teataja / Scanpix

Üle-eelmisel nädalal kirjutas Postimees sellest, et põhjanaabrite juures on keelatud Eestis väga populaarne iluaiataim. Piirangud on taimele tegelikult kehtestatud ka Eestis. 

Kui kirjutasime sellest, kuidas soomlased on oma keelatud taimede nimekirja lisanud ka hulgalehise lupiini, väitsime artikli lõpus, et Eestis lupiinide kasvatamisele piirangud puuduvad.

Keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik Berit-Helena Lamp juhib aga tähelepanu, et päris nii see ei ole.

«Lupiin on ka Eestis võõrliik ning inimese jaoks, kes seda oma aias kasvatab, tähendab see seda, et ta peab tagama, et lupiin tema aiast välja ei saa. Lupiini loodusesse laskmine on keelatud,» sõnab Lamp.

Niisiis tuleb ka kodumaisel lupiinikasvatajal arvestada sellega, et tal tuleb vastutada selle eest, kuhu ja kuidas tema kasvatatav taim levida võib, ja vajadusel rakendada meetmeid, et levikut peatada.

Kõigi Eesti looduslikku tasakaalu ohustavate taimede nimekirja leiab SIIT. Üles on loetud ka 13 taimeliiki, mille Eestisse toomine on keelatud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles