Eesti aiasõpru ajab kahte leeri üks vastuoluline kujundustrend

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Eesti aiasõbrad on jagunenud kahte leeri trendi pärast, mis ühest küljest väga mõistlik, teisest küljest aga küsitava väljanägemisega.

Nimelt on viimasel paaril aastal inimesed järsku taasavastanud võimaluse kasutada aiakujunduses ära vanu rehve. 

Ühest küljest on tegemist äärmiselt tänuväärse taaskasutuslahendusega - selle asemel, et osta uusi lillepotte ja -ampleid, kombineerivad inimesed istutuskohad vanadest rehvidest.

Teisest küljest on lahenduse välimus küllalt küsitav ja on raske öelda, millise maja või aia juurde säärased «lillepotid» täpselt sobida võiksid, leiab osa aiasõpru.

Erinevates aiandusele pühendatud Facebooki-gruppides läheb tuliseks aruteluks pea alati, kui keegi oma rehvilahendusest fotosid püstitab. Sageli vihjatakse, et rehve saab jäätmejaama tasuta ära anda, pole vaja neid koduaeda kuhjata.

Teised jälle kiidavad omanäolise lahenduse eest. 

Mis arvad - kas rehvidest pottidel peaks olema oma koht meie aias või võiksid need pärast kasutusaja lõppu siiski jäätmejaama rännata?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles