Suurepärase välimusega sisekujundusdetaili on väga tüütu puhastada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

On üks üsna ajatu sisekujundusdetail, mis meeldib paljudele ja näeb suurepärane välja, kuid mille paigaldamisel ei arvestata selle suure miinusega: seda on väga ebamugav puhastada.

Tegemist on mosaiikplaatimisega. Purukslöödud plaaditükkidest kombineeritud mosaiigid näevad väga efektsed välja nii vannitubades, tööpindadel, tagaseintes kui ka esikupõrandatel. Aga neid on väga tüütu puhastada, vahendab Apartment Therapy.

Vuugivahede puhastamine pole niisamagi mingi rõõm - need võtavad hästi mustust külge ja seda sealt välja saada on päris keeruline, kui liiga pika vahe sisse juhtud jätma. 

Mosaiikplaatidega on asi lihtsalt veel hullem: vuugid jooksevad igas võimalikus suunas, risti ja põiki. Head meetodit puhastamiseks on äärmiselt keeruline leida. Asjaarmastaja paigaldatud mosaiik pole enamasti ka täiesti tasane, mis tähendab, et tekivad kõrgemad servad, kuhu mustus hõlpsamalt koguneb.

Seega on tegemist lahendusega, mis sobib kas väga suurest puhtusesõbrast inimesele, kes tihti koristab või, vastupidi, inimesele, keda määrdunud vuugid ei sega. 

Vanadest plaatidest kombineeritud mosaiik on muidugi tänuväärne taaskasutuslahendus, nii et päriselt välja praakida seda siiski ei maksa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles