Eesti perenaine soovitab, kuidas köögis lihtsa nipiga arvestatavalt säästa (1)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Paljudes Eesti majapidamistes on saanud harjumuspäraseks majapidamispaberi soetamine ja sellele kulub kuus arvestatav hulk raha. On olemas aga lihtne alternatiiv.

Perenaine Brit avastas ühel hetkel, et kasutab igaks liigutuseks majapidamispaberit, olgu siis tegemist söögitegemisel mahaloksunud piima kuivatamise, lapse suu puhastamise, kraanikausiümbruse kuivatamise või muu taolisega.

«Alguses läks üks pakk nädalas, siis pakist enam ei piisanud, lõpuks mul puudus kontroll, palju me seda paberit kasutame. Lapsed hakkasid seda ka igaks asjaks nõudma ja lõpuks ise võtma,» ütleb Brit.

Talle hakkas asi vastu: kulud suurenesid, samas ei tundunud mõistlik ka kogu see paberi raiskamine. Tuli leida alternatiiv ja ega see end kaua otsida lasknud.

«Ühel hetkel avastasin, et mul on ju terve sahtlitäis köögirätikuid. Rohkem kui pooled neist pole kunagi kasutust saanud. Asendasin majapidamispaberi köögirätikutega,» ütleb Brit.

Nüüd on nende peres reegliks, et korraga on kasutusel 1-2 rätikut ja igal õhtul viiakse need mustapesukorvi ning võetakse uued. Paberit ei kulu enam peaaegu üldse - alles on need majapidamises veel peamiselt pliidiplaadi poleerimiseks ja akende pesemisel akna kuivatamiseks. 

«Olen väga rahul. Numbreid kokku pole löönud, aga sääst on see kindlasti. Nii rahaline kui keskkondlik,» sõnab Brit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles