Koduaiast maha võetud puu võib kinnisvara väärust oluliselt vähendada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanade õunapuudega Sepamaa talu.
Vanade õunapuudega Sepamaa talu. Foto: MARINA PUSHKAR / PM/Scanpix

Kuigi tänapäeval ei hinda inimesed suuri puid kodu lähedal nii nagu seda vanasti tehti, tasuks enne sada korda mõelda, kui kodu lähedalt mõni puu maha võtta.

Miks? Sest kõrghaljastus on miski, mida kinnisvaramaailmas endiselt väärtuseks peetakse ja mõtlematult langetatud puud võivad kodu väärtust kärpida ning selle hinda ka mõnevõrra alandada, vahendab Apartment Therapy.

Nii Eestis kui välismaal on väga kõrgelt hinnatud põlispuud - mida rohkem neid on, seda uhkem. Kuid ka poole sajandi vanused puud on väärtus, mida nii mõnigi koduotsija endiselt hinnata ja oluliseks pidada oskab - kuni selle piirini, et kodu, kus kõrghaljastust pole, praagitakse valikutest välja.

Põhjus on lihtne: puud kasvavad kaua ja võimalus neid ise istutada ei ole paljude jaoks lahendus, sest ajaks, mil ühest istutatud noorest puust saab õdus varjupakkuv isend, on tõenäoliselt jõudnud juba vahetuda juba üks, kehvemal juhul mitugi põlvkonda.

Niisiis tasuks nii arendajail kui oma kodu müüki kunagi kaaluval majaomanikul enne väga põhjalikult mõelda, kui saag käima tõmmata: ei maksa ise oma kodu väärtust väiksemaks saagida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles