Eestis kallineb kinnisvara kiiremini kui teistes Euroopa Liidu riikides

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uusarendus.
Uusarendus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti elamukinnisvara hinnad kasvasid esimeses kvartalis aastaga 6,6 protsenti, ületades sellega Euroopa Liidu keskmist taset.

Eurostati andmetel tõusid Eesti elamukinnisvara hinnad esimeses kvartalis aastaga 6,6 protsenti ja kvartalivõrdluses 1,5 protsenti. Euroopa Liidu keskmine elamukinnisvara hinnakasv oli aastaga 4,7 protsenti ja kvartalivõrdluses 0,7 protsenti. Euroalal oli aastane kasv 4,5 protsenti ja kvartalis 0,6 protsenti.

Kiireim elamukinnisvara hinnaskasv oli aastavõrdluses 13,7 protsendiga Lätis, järgnesid Sloveenia 13,4 protsendiga, Iirimaa 12,3 protsendiga ja Portugal 12,2 protsendiga. Hinnad langesid aastaga Rootsis ja Itaalias 0,4 protsenti ja Soomes 0,1 protsenti. Leedus oli hinnakasv 7,8 protsenti.

Kvartaalne hinnakasv oli samuti kiirem Lätis, kus elamukinnisvara kallines kolme kuuga 7,5 protsendi võrra. Järgnesid Ungari ja Sloveenia 4,4 protsendiga ja Portugal 3,7 protsendiga. Hinnad langesid Maltal 4,7 protsenti, Küprosel 1,8 protsenti ja Rootsis 0,8 protsenti. Leedus oli kvartaalne hinnakasv 2,4 protsenti.

Vaata rohkem SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles