Brad Pitti heategevuslikul eesmärgil ehitatud kinnistuid on tabanud häda ja viletsus

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brad Pitt ja Ellen Degeneres.
Brad Pitt ja Ellen Degeneres. Foto: VARLEY/SIPA / VARLEY/SIPA/Scanpix

Brad Pitti loodud sihtasutus on loobunud orkaaniohvritele majade ehitamisest - siiamaani kerkinud hooned varisevad aga peagi pihuks ja põrmuks.

Atlandi ookeanit 2005. aastal tabanud orkaan Katrina ohvrite toetuseks rajatud eramuid on tabanud järsk allakäik. Tormimöllus kodu kaotanud inimestele taskukohased katusealused ehitada lasknud Pitt näib üllast eesmärgist loobunud olevat.

Make It Right Foundation ehitatud maja.
Make It Right Foundation ehitatud maja. Foto: VARLEY/SIPA / VARLEY/SIPA/Scanpix

Näitleja loodud sihtasutus nimega Make It Right Foundation julgustas toona inimesi oma kodukohta naasma, lubades ehitada üle 150 taskukohase elamispinna, vahendab dailymail.co.uk. Rohkelt kiidusõnu pälvinud ettevõtmisele on aga pidur peale tõmmatud ning aastatetagustest lubadustest on saanud tühipaljas õhk. Lubatud 150 kodu asemel on kerkinud vaid veidi üle saja, neist viimane aastal 2016. 

Juba siis eelarvet ületanud projektist on saamas ajalugu, mille kallal ajahammas üsna usinasti tööd teinud on. Veidi enam kui kümme aastat tagasi kerkinud majad on lagunemas, mädanemas ning kohati lausa kokkukukkumise äärel. 

Hollywoodi näitleja jaoks näib see peatükk lõppenud olevat - toona paljukiidetud Pitti pole sealsed elanikud juba aastaid näinud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles