Basseini ostnud kortermaja elanikud peavad selle kummalisel põhjusel maha võtma

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Youngi sõnul naudivad basseini kõik majaelanikud.
Maria Youngi sõnul naudivad basseini kõik majaelanikud. Foto: KMG / SWNS.com / KMG / SWNS.com

Väiksema kortermaja elanikud, kes kamba peale peredele aeda basseini hankisid, on sunnitud selle kohaliku omavalitsuse ettekirjutuse tõttu eemaldama.

Suurbritannias Kentis kogusid väiksema kortermaja elanikud rahad kokku ja ostsid kõigi perede peale aeda suure kummibasseini. Kohalik omavalitsus käsib neil selle aga õige kummalisel põhjusel eemaldada, vahendab Daily Mail.

Nimelt muretseb KOV sellepärast, et juhuslikult aeda sattuvad inimesed, näiteks vargad, ei pruugi basseinist teadlikud olla ja võivad sinna uppuda. Basseini võivad majaelanikud pidada vaid juhul, kui nad selle igal õhtul veest tühjendavad ja kokku pakivad.

47-aastane majaelanik Maria Young on üks neist, kes basseini soetamiseks raha andis. Nende eesmärk oli basseiniga majaelanikke teineteisega tihedamalt suhtlema panna ja inimestele kuumalaine ajal leevendust pakkuda.

Maria Young pole nõus basseinist loobuma.
Maria Young pole nõus basseinist loobuma. Foto: KMG / SWNS.com / KMG / SWNS.com

Bassein mahutab ligikaudu 57 000 liitrit vett ja selle täitmiseks kulub kolm tundi, mistõttu igapäevane täitmine ja tühjendamine pole ei realistlik ega mõistlik. 

«Bassein meeldib kõigile majaelanikele. See toob inimesed korteriseinte vahelt välja, lapsed mängivad vabas õhus. Ma keeldun seda maha võtmast,» on Maria väga sõjakas.

Probleemid algasid, kui maja ümbritsev aed vahepeal katki oli. Olukorda kontrollimas käinud inspektorid linnavalitsusest tegidki siis ettekirjutuse, et kuna aeda on väga lihtne sisse pääseda, ei tohi seal basseini pidada.

Kuna tegemist on linna maaga, ei ole Marial aga palju lootust võita. Linnavalitsus on seisukohal, et kui midagi juhtub, lasub vastutus neil, mistõttu ei saa sellist basseini kortermaja aias pidada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles