Korteriühistute vaidluste peamiseks murelapseks on võlgnikud (1)

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Lasnamäe linnaosa valitsuse korteriühistute vaidluste lahendamise komisjon tegi poolasta kokkuvõte, millest selgub, et kõige enam tekitavad vaidlusi võlgnike, müra ning uue korteriomandi- ja korteriühistuseadusega seotud küsimused.

Linnaosa algatatud projekti raames on juristi poole pöördunud nii korteriomanikud kui ka korteriühistute juhatuse liikmed. Paljud vaidlused on põhjustatud seaduse väärast tõlgendamisest ja inimeste vastastikusest mitte mõistmisest.

«Raskused pooltevahelisel suhtlemisel on üks põhjus, miks tullakse abi küsima ja miks nii paljud juhtumid lõppevad tihti ka kohtus,» selgitas Lasnamäe linnaosa vanem Maria Jufereva.

Suurimaks murekohaks võlgnikud

Kõige keerulisemad on probleemid võlgnikega, millele on teinekord lausa võimatu lahendust leida. Üsna levinud on ka kaebused ühistu üldkoosoleku otsuste peale. On ka juhtumeid, kus küsitakse selgitusi üldkoosoleku otsuse vaidlustamise korra kohta. Sagedased on ka ventilatsiooni ja küttesüsteemi mürast tingitud probleemid ning mured toidulõhnade üle.

«Tuleb tunnistada, et kõik need juhtumid ei peaks jõudma meieni, ammugi veel kohtusse. See on kurnav kõikidele osapooltele. Iga kohtusse jõudnud juhtum on realiseerimata võimalus lahendada konflikti rahumeelselt ja kohtuväliselt,» lausus Jufereva.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles