Maal närve puhates tasub ka oma linnakodu meeles pidada

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Suvel kasvab järsult linnakodudesse sissemurdmiste arv - õigete abinõude abil on võimalik varga huviorbiiti sattumist vältida.

Pikanäpumehed on üsna varmad valveta jäetud linnakodudele kätt külge panema. Varganäod jälgivad vaikselt inimeste tegemisi ning tegutsevad justkui kiirreageerijad kui korteris või eramajas enam liikumist ei paista. 

«Meie statistika näitab, et kodudesse sissemurdmiste arv tõuseb just suveperioodil, kui inimesed on reeglina puhkusereisidel või maakodudes ära,» kommenteeris If kodukindlustuse tootejuht Veiko Sepp. 

Üldjuhul sisenetakse valveta jäänud elamistesse akna kaudu ja enim varastatakse majapidamistest kodutehnikat ja väärisesemeid.

7 nõuannet, kuidas oma kodu varaste eest kaitsta:

  • Kui Sul on korralikud lukud ja signalisatsioon, pea meeles kõiki neid ka kasutada.
  • Palu naabril või lähedasel kodul silm peal hoida, regulaarselt postkasti tühjendada või kasvõi õuevalgustus sisse lülitada, et mitte anda aimu pererahva eemalolekust. 
  • Ära jäta väärtuslikke esemeid nähtavasse kohta.
  • Koduhoovis pane jalgrattad, kallis aiatehnika ja tööriistad pärast kasutamist alati lukustatud panipaika.
  • Ära jaga sotsiaalmeedias avalikult oma kaugemaid reisiplaane ja muud olulist infot. Samuti ei maksa postitada pilte oma kodust ja selle ümbrusest.
  • Tõmba kodust lahkudes kardinad ette. Niiviisi ei ole võõral inimesel kaugelt võimalik kodus toimuvat jälgida.
  • Kindlusta oma kodu ja kodune vara. Kindlustusleping ei aita vargust ära hoida, küll aga aitab korvata kaotatud väärisesemed ja mälestused.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles