Korterite niigi kõrged üürihinnad tõusevad veelgi

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermajad Tallinnas.
Kortermajad Tallinnas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuigi üürikorterite kõrged hinnad valmistavad inimestele juba mõnda aega peavalu, pole sel turul langust oodata, pigem vastupidi.

Tallinnas oli portaalis KV.EE juuni kuu jooksul pakkumises keskmiselt 970 üürikorterit. Nende korterite keskmine üürihind on kerkinud tasemele 11 eurot ruutmeetri kohta.

Üürikorterite pakkumine on kasvamas. Pakkumisse tuleb uusi kortereid vanemates elamutes, aga ka uusarendustes, kuhu soetatakse aktiivselt kortereid üüriinvesteeringuks. Omanäolise nišina on üürituru pakkumisse lisandumas mikrokortereid ehk korterid pindalaga valdavalt 15-20 ruutmeetrit.

Pakkumise järjepanu suurenemine ei anna võimalust üürihinna tõstmiseks. Statistiline üürihind siiski portaalis KV.EE kerkib. Seda aga eelkõige asjaolu tõttu, et pakkumisse lisandub üksjagu uusi kortereid, mis on keskmisest kallima hinnaga. Need kergitavad pakkumiste koguhulga keskmist hinda ilma, et samaväärse korteri üürihind oleks aasta jooksul väga muutunud.

Ja ka mikrokorteritel on samuti oma mõju hinnale. Mikrokorterite ruutmeetri üürihind on sageli üsna kõrge, isegi üle 20 eurot ruutmeetri kohta. Aga mikrokorteri väike pindala teeb selle siiski üürnikule vastuvõetavaks.

Foto: KV.EE

Vaata rohkem SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles