Mikrolaineahju ja puhastusvahendeid ei tohiks koju osta (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pexels.com

Mõne asja koju soetamine tundub meile nii iseenesestmõistetav, et sageli ei süvenetagi, kas neid ka tegelikult vaja on. Ostmatajätmisel säästaks aga korraliku rahasumma.

Meie koju tekib pidevalt kraami, mille puhul varem või hiljem selgub, et tegelikult poleks pidanud oma raha nende peale raiskama. Kaks eset on aga eriti tüüpilised raharöövlid, vahendab portaal TreeHugger.

Mikrolaineahi

Mikrolaineahjus valmistatud ja soojendatud toitudel on sageli imelik kõrvalmaitse, tihti kuumutab see toitu ka ebaühtlaselt. Pole ühtegi toitu, mille soojendamisega tavaline elektri- või gaasipliit, mis sul nagunii kodus olemas on, hakkama ei saaks. Kui ei saa pliit, tuleb appi ahi. Mikrolaineahi on seega täiesti üleliigne seadeldis, mida inimesed liiga tihti enda koju muretsevad. Seda pole vaja riiulisse ruumi võtma. Eriti arvestades seda, kui raske on selle masina ümbertöötlemine ja kui palju see loodust saastab.

Spetsiifilised puhastusvahendid

Pole mitte mingit mõtet osta koju iga puhastamistöö jaoks eraldi vahend. Üldpuhastusvahend toimib kenasti ja teeb ära absoluutselt kõik majapidamises ettetulevad koristustööd, mis üldse mingit vahendit nõuavad. Sageli aga piisab puhtast veest. 
Eriti hea on puhastusvahendite asemel kasutada aurupuhastit: see on ühekordne suurem väljaminek, mis kaotab ära vajaduse pidevalt uute plastpakenditega puhastusvahendite koju vedamise vajaduse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles