Hämmastavalt paljud inimesed kasutavad tualetti teadmatusest valesti (3)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Piotr Marcinski / PantherMedia / Piotr Marcinski

Kuigi tualeti kasutamine tundub paljudele elementaarse oskusena, teeb hämmastavalt suur osa inimestest seda siiski talumatult valesti.

Kuigi on teada, et pärast tualetis käimist pestakse käsi ja enamik inimesi seda ka teha suudab, jätab nii mõnigi tegemata ühe väga olulise asja: nimelt tualetipoti kaane langetamise enne veetõmbamist, vahendab news.com.au.

Miks seda tegema peab? Sest vee tõmbamisel paiskuvad õhtu miljonid bakterid, mis võivad maanduda kõikjal su vannitoas - ka näiteks su hambaharjal.

«Tualetipotist lendub iga veetõmbega korralik kogus baktereid,» ütleb Arizonase ülikooli mikrobioloogia professor Charles P. Gerba. Näiteks võivad sealt lendu minna kolibakterit, streptokokk, salmonella ja teised väga raskeid tervisehädasid põhjustavad bakterid.

Arvestades, et keskmine inimene tõmbab tualetis vett viis-kuus korda päevas, on lahtise kaanega veetõmbamine bakteritele lendu pääsemiseks suurepäraseks võimaluseks.

Kuigi endale võib harjutada sisse harjumuse vett vaid suletud kaanega tõmmata (kui sa seda juba niigi ei tee), siis kõigi oma sõprade-tuttavate eest sa vastutust võtta ei saa.

Seega tuleks hoida hambaharju potist vähemalt meetri kaugusel, samuti muid hügieenitarbeid. Selleks, et pott oleks võimalikult puhas ja värske, võiks seal kasutada antibakteriaalseid vahendeid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles