Vähetuntud nipiga võib endale leida väga soodsa hinnaga kodu (1)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: flickr.com

Kinnisvaraportaalidest hea pakkumise leidmine näib tihti võimatu ülesandena. On aga olemas üks alternatiivne vähekasutatud meetod, millega parimaid pakkumisi leida.

Selleks, et leida end huvitavas piirkonnas soodsa hinnaga kodu, ei saagi avalike pakkumiste peale loota, vahendab Fox News. Tuleb pea tööle panna ja leida alternatiivseid meetodeid.

Suurepäraseks lahenduseks on teavituste laialisaatmine. Kui oled leidnud piirkonna, kuhu tahaksid elama asuda, tuleb lihtsalt vorpida massiliselt paberkandjal kuulutusi ja neid laiali jagad. Kas siis ukselt uksele või teavitusi postkasti pistes.

Ka bussipeatustesse ja muudesse taolistesse kohtadesse võib oma teate üles riputada. Nii jõuab sinu ostusoov inimesteni, kes alles plaanivad müüa, aga pole veel kuulutuste tegemiseni jõudnud. Samas on sel moel lihtsam leida ka hind, mis sulle paremini vastuvõetav kui juba kinnisvaraportaalidesse läinud kuulutuste puhul.

Ning mis kõige tähtsam: niimoodi laialijagatud kuulutused võivad müügimõtteid tekitada inimestes, kes seda siiani kaalunudki polnud. Ja seal võib sind oodata mõni tõeline pärl.

Eestlanna Merje leidis sel meetodil endale suvekodu Haapsalu lähedal. «Mind huvitas üks kindel piirkond, aga paistis, et seal ei müü keegi kunagi midagi või kui müüb, siis sellise hinnaga, mida mina mitte kunagi maksta ei suuda,» räägib Merje.

Kui ta oli kolm aastat lapanud kinnisvaraportaale lootuses, et sealt midagi taskukohase hinnaga silma jääb, otsustas ta ohjad haarata. «Ühe aasta maikuus sõitsin kohale, seljakott kuulutusi täis. Jagasin neid postkastidesse, kleepisin külapoe teadetetahvlile, pistsin uste vahele. Ja nii ma oma suvekodu leidsingi,» ütleb naine.

Paar nädalat pärast kuulutuste jagamist helistas talle üks naisterahvas, kellele oli vanaemast jäänud vana remontivajav suvila. Müügimõte polnud talle pähe tulnud, sest suvila kehva seisukorra kohta arvas ta, et keegi seda nagunii osta ei soovi.

Merjel polnud aga vahet, mis seisus maja on, peaasi, et on maja ja sobiv asukoht. «Nii me teineteist leidsime. Aegamisi lagunenud maja sai õigetesse kätesse ja noor pere lahti murest, mida teha suvekoduga, mida nad tegelikult ei taha,» ütleb Merje.

Nii et kui õiget kodu kusagilt ei paista, tasub kuulutuste jagamise meetodit kindlasti proovida.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles