Eriti lihtne nipp hoiab herilased aiast eemal (1)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Herilased on tänavu juba innukalt ründama asunud, mistõttu aias toimetada või süüa on üha keerulisem. Hea lihtne nipp peletab tiivulised saatanad aga eemale.

Herilasi on üsna lihtne lollitada ja kuigi tundub, et arvestades nõelamisvõimet pole neil ühtegi hirmu, ei vasta see siiski päris tõele. 

Herilased ei talu nimelt vapsikuid ja hoiavad eemale kõikjalt, kus vapsikud tegutsevad. Et nende pesa keegi endale arusaadavalt aeda ei soovi, tuleb leida võimalus, kuidas herilased ära lollitada.

Üheks sääraseks võimaluseks on tehispesa, vahendab Good Housekeeping.

Selleks läheb vaja vaid kolme-nelja kilekotti ja ühte suuremat pruuni paberkotti. Täida paberkott kilekottidega, seo pealt kinni ja riputa kohta, kust soovid herilasi eemale hoida, näiteks terrassi juurde.

Ründeplaani hauduvad herilased peavad paberkotti vapsikupesaks ja hoiavad eemale. Mis veelgi toredam: vapsikud peavad seda samuti konkurentide pesaks ja jätavad ka end sisse seadmata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles