Soojarekord tulekul: nipid, kuidas piinava palavusega magada saab

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Nädala lõpus kerkivad temperatuurid ulmelistesse kõrgustesse - kuuldavasti võib paiguti olla suisa 34 kraadi sooja. Ka ööd ei tule seega eriti jahutavad ning nipid, kuidas end kuumas välja puhata, kuluvad marjaks ära.

Eelista puuvillast

Nii voodipesu kui ka magamisriided peaksid praegu olema puuvillased ja hingavad. Sünteetika ajab higistama ega lase nahal hingata, naturaalne puuvill aitab paremini kehatemperatuuri reguleerida ja aitab kuuma öö paremini üle elada.

Muide - kuigi alasti magamine võib tunduda hea ideena, on nii tegelikult palavam kui puuvillases riietuses. 

Jahuta külmikus

Enne magamaminekut võid tekikotti-padjapüüri ja magamisriideid julgelt külmikus jahutada. Parima efekti saad, kui need sügavkülma pistad, see peaks hoidma riided jahedana isegi seni, kuni sa magama jääd. 

Joo vett

Pool tundi enne voodisseminekut tuleks juua klaasitäis jahedat vett. See aitab öö jooksul kehatemperatuuri madalana hoida. 

Kasuta jääd või külmakotte

Enne voodisseminekut pane randmetele, kaelale ja pahkluudele jahutamiseks külmakotte või tavalist jääd. See aitab samuti kehatemperatuuri madalamaks muuta ja nii on lihtsam uinuda. 

Jahe dušš ja jalavann

Kindlasti väldi kuumalaine ajal õhtust kuuma dušši. Kui tavaliselt mõjub kuum dušš uinutavalt, siis kuumalaine ajal mõjub see vastupidiselt. Eelista jahedat dušši ja tee pärast veel üks jahutav jalavann.

Maga märgade sokkidega

Kõlab üsna ebameeldivalt, aga kui uni üldse tulla ei taha, aitavad niisked sokid ja niiske T-särk keha mõnusalt jahutada. 

Märg mähis

Märg külm mähis otsaesisel aitab samuti unel paremini tulla. Hoia spreipudelit voodi kõrval, et mähist öö jooksul vajadusel uuesti niisutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles