Eestisse kerkivad lähiajal väga erakordsed kortermajad

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Põlva on tõenäoliselt Eesti esimene linn, kuhu kerkivad uuenduslikud puidust kortermajad.

Sellest nädalast saavad huvilised tutvuda kavaga Põlva linnavalitsuses tutvuda kavaga, mille järgi kerkiksid Põlva bussijaama taha Aasa tänavale kolm uut kortermaja – esimesed päris uued kortermajad Põlvas Eesti vabariigi uue ajal, kirjutab LõunaLeht. Projekti taga seisab kohalik ettevõte Raid Invest.

Planeeringut saab näha 23. juulist kuni 6. augustini Põlva Vallavalitsuse ehitus- ja planeeringuosakonnas, sama kaua saab esitada ka kirjalikke arvamusi kavandatava ehituse kohta. Kui avaliku väljapaneku ajal esitatakse kirjalikke ettepanekuid toimub detailplaneeringu avalik arutelu 28. augustil kell 15.00  Põlva Kultuuri- ja Huvikeskuse salongis Kesk tn 15.

Kuigi puidust kortermaja on Eestis on puidust korrusmaja näol tegemist täiesti uue nähtusega, on see mitmel pool välismaal juba väga levinud hoonetüüp. Jaapanis on sääraseid hooneid mitmeid, eestlased on puidust kortermaju varem ehitanud näiteks Norras, kus on kerkinud suisa 14-korruseline puidust elamu.

Miks on puit hea korrusmaja ehitamise materjal, sellest on Postimees varem kirjutanud SIIN. 

Millised Põlva majad välja peaksid nägema hakkama, saab vaadata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles