90ndatel laineid löönud mööblitükk trügib koduseinte vahele tagasi

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Meie kodudesse on tasahilju tagasi jõudmas üks mööblitükk, mis 90ndatel eestlasi kõvasti hullutas ja toona paljudele omamoodi staatusesümbolina näis.

Vesivoodi, vallatu mööblitükk, mis välismaal oli kuumim sisustustrend 80ndatel, jõudis Eestisse kümend hiljem ja vaimustas inimesi väga. Kes vähegi suutis, endale sellise ka koju hankis. Kuid ühtäkki olid need kadunud nagu poleks kunagi olnudki ja on nüüd jälle tagasi tulemas, vahendab Fox News.

Uneteadlane Bill Fish ütleb, et põhjuseid, miks vesivoodid oma populaarsuse kaotasid, on mitmeid. Esiteks hakkas inimesi huvitama turule tulnud uudistoode memory-vaht. Teiseks olid vesivoodid üks paras nuhtlus: nad olid rasked, voodi liigutamine tähendas, et see tuli veest tühjaks lasta ja lekkeoht oli suur.

«Asi läks nii kaugele, et paljud üürileandjad ei lubanud üürnikel oma vesivoodit korterisse kolida,» meenutab Fish.

Lõpuks kadusid ka vesivoodite varuosad müügilt, nii et kui miski neis üles ütles, polnud asendust võimalik leida. 

 

A post shared by Mateo L Barros (@mateolbarros) on

Kuid nüüd on selgunud, et vesivoodite leiutaja Charlie Hall on toomas turule uut, täiustatud vesivoodite sarja ja inimesed on väga ootusärevad. Uus voodi näeb välja väga traditsiooniline, sellel saab kontrollida temperatuuri ja survetunnet, mida see kehale avaldab. Voodi kattematerjal järgib varasemast paremini keha kontuure.

Raske on neid liigutada endiselt, kuid Hall lubab, et ebamugavus pole tänasel päeval oluliselt suurem traditsioonilise madratsi ebamugavustest. Voodi hakkab maksma umbkaudu 2000 eurot.

Kas vesivoodist saab taas ülemaailmne ihaldusväärne trend, oleneb suures osas sellest, kuidas käituvad noored trendikad tarbijad. Kui nad selle omaks võtavad, nagu on võetud retromööbel, siis on vesivooditel uues kümnendis meie kodudes taas kindel koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles