Üks kodu müümisega seotud kulukas eksiarvamus on väga visa kaduma

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eramu.
Eramu. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Nii mõnigi kodu müümisega seotud müüt on visa kaduma, kuid mõni neist on levinum kui teine. Siin on üks säärane.

Mingil kummalisel põhjusel usuvad inimesed endiselt kaljukindlalt, et enne, kui kodu müüki panna, tasub investeerida suurematesse ja väiksematesse remondi- ja parandustöödesse, sest need tõstavad märkimisväärselt kinnisvara väärtust. 

See pole aga sugugi tõsi, pigem vastupidi - kuna kinnisvara hinna määrab eelkõige asukoht ja teised samas piirkonnas hiljuti tehtud tehingud, on remonditööd sageli suisa mõttetud, vahendab Reader´s Digest.

Sama on Kodustiilile varem kinnitanud ka UusMaa kinnisvarabüroo maakler Eve Soppa. «Paljud teevad selle vea, et võtavad ette kuluka remondi, kuid ei suuda korterit kõrge hinna tõttu enam hiljem maha müüa,» selgitas maakler toona.

Kindlasti ei soosi müügieelsesse remonti investeerimist praegune turusituatsioon. «Praeguses turusituatsioonis ei ole mõistlik enne eluruumi müüki panemist suuremat remonti teha. Otsitakse pigem odavama hinnaga, kapitaalremonti vajavat vara, et ostja saaks selle oma maitse järgi täielikult renoveerida,» märkis aasta alguses Kodustiilile Arco Vara maakler Tarvo Tamme.

Seda raha, mis remonti investeerid ja mille võrra pärast kodu kallimalt müüa soovid, ei pruugi sa kunagi tagasi saada, sest ostja valib kodu eelkõige hinna järgi ja kui on selge, et sinu pakkumine on piirkonna kohta ebamõistlikult kallis, jääb see müümata.

Niisiis tasub kokku hoida aega ja raha ning müüa oma kinnisvara sellisena nagu see on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles