Kaheksa aastat «külmkambris» elanud pere nõuab kohalikult omavalitsuselt valuraha

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglise pere nõuab kohalikult omavalitsuselt hüvitist.
Inglise pere nõuab kohalikult omavalitsuselt hüvitist. Foto: Pexels / CC0 Licence

Vigase boileri tõttu kaheksa aastat oma koduseinte vahel külmetanud abielupaar keeldub üüri maksmast ning küsib kohalikult omavalitsuselt hüvitist veel lisaks.

Hulli linnakesest pärit Thirkettlede pere viimased kaheksa aastat on möödunud talvejopedes, olgu talv või suvi. Rikkis boileri pärast lõputut võitlust pidanud perel on kaheksa aastat hiljem mõõt täis saanud ning oma meelepaha leevendamiseks küsitakse kohalikult omavalitsuselt veidi rohkem kui 11 000 eurot. 

«See oli kohutav. Üks lastest oli kuuene ja teine neljane, kui see kõik algas. Me istusime üheskoos joped seljas gaasikamina ääres, et sooja saada,» ütles Trevor Thirkettle väljaandele hulldailymail.co.uk. Perepea sõnul on vigane boiler nende perele vaid häda ja viletsust toonud. 

Tänavu aprillikuus kaebuse esitanud perepea sai ekspertiisist üsna ootuspärase vastuse - boileri termostaadi juhtmestik oli kõik need «külmakambris» veedetud aastad valesti ühendatud. Ekspertiisi tulemus küll kinnitas kütte- ja kuumaveesüsteemi ebajärjekindlust, ent Hulli linnavolikogu esindaja sõnul ei jäetud perekonda nende aastate jooksul kordagi kütte ja kuuma veeta. Otsus vaid üht küttekeha kasutada, oli Thirkettlede pere endi valik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles