Uue määruse järgi tuleb vähemalt nelja korrusega kortermajadesse lift paigaldada (1)

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lifti paigaldamise nõue neljakorruselistele või kõrgematele hoonetele kehtib üksnes tulevikus ehitatavatele elamutele.
Lifti paigaldamise nõue neljakorruselistele või kõrgematele hoonetele kehtib üksnes tulevikus ehitatavatele elamutele. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo allkirjastas määruse, mille kohaselt tuleb lift paigaldada hoonetesse, kus eluruumid asuvad neljandal korrusel või kõrgemal. 

Lifti paigaldamise nõue neljakorruselistele või kõrgematele hoonetele kehtib üksnes tulevikus ehitatavatele elamutele. Nõuet ei rakendata, kui ehitusprojekt on koostatud enne 1. augustit 2019. Kuna lifti paigaldamine tagantjärgi on üsna kulukas, ei pea olemasolevate ehitiste ümberehitamisel või laienemisel määruse nõuetest lähtuma.

«Määruse muutmine on tingitud vajadusest tagada igale inimesele võrdseid võimalusi pakkuv, väärikas ja iseseisev toimetulek,» ütles minister Palo.

Määrus kohaldub ehitusprojektidele, mis võimaldab ettevõtjal oma töö ümber korraldamist selliselt, et ehitise kavandamisega seotud töid ei pea ümber tegema.

«Lift annab tegutsemisvabaduse ja iseseisvuse kõigile seal elavatele inimestele ja nende külalistele. Liftist on abi ratastooliga liikujatele, ajutise liikumispiiratusega inimestele, eakatele, kes ei jaksa trepist käia, või peredele, kus kasvab väikeseid lapsi,» lisas Palo.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles