Minister Palo: vajadus üürielamute järele on suur (7)

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo.
Urve Palo. Foto: Tairo Lutter

Üürielamute ehitamiseks ja renoveerimiseks küsis toetust 12 omavavalitsust kogusummas 14,8 miljonit eurot, mille eest ehitatakse üle Eesti 454 uut üürikorterit.

Kohaliku omavalitsuse elamufondi arendamise toetust saab kasutada uute hoonete rajamiseks või olemasolevate rekonstrueerimiseks, eesmärgiga võtta need kasutusele üürielamutena. Kokku panustab riik üürielamute arendamisse kolme aasta jooksul 60 miljonit eurot.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo kinnitas, et kohalike omavalitsuste huvi meetme vastu on olnud suur. «Taotluste hulk näitab selgelt, et üürielamute järele on suur vajadus,» märkis Palo.

Ministri sõnul on tegemist meetmega, mis panustab nii ettevõtluse arengusse kui annab olulise arengutõuke elamufondi uuenemisse. Kaasaegse elamufondi puudumine pärsib ministri sõnul nii ettevõtluse arengut kui kogu piirkonna atraktiivsust.

«Ettevõtetel on keeruline avada tootmist või laieneda piirkondadesse, kus puuduvad kaasaegsed eluruumid töötajate jaoks,» selgitas Palo. «Uute üüripindade loomisega saame aga suurendada tööjõu mobiilsust üle Eesti ning võimaldada ka madalapalgalistel spetsialistidel endale kaasaegne eluase rentida.»

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles