Uuring: eestlased on eeskätt filmirahvas

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuringu kohaselt vaadatakse kõigis kolmes riigis kõige enam filme.
Uuringu kohaselt vaadatakse kõigis kolmes riigis kõige enam filme. Foto: Elmo Riig / Sakala

Leedu uuringufirma Spinter Research viis tänavu kevadel igas Balti riigis läbi voogedastusteenuste kasutamise uuringu, mille tulemused paljastavad nii mõndagi põnevat kolme rahvuse eelistuste kohta.

Uuringu kohaselt vaadatakse kõigis kolmes riigis kõige enam filme. Eestis jälgib lausa 50 protsenti elanikest filme, millele järgnevad 42 protsendiga sarjad ning 31 protsendiga tõsielusaated. Filme eelistasid kõige enam mehed, 18-35-aastased ja Tallinna elanikud, sarju naised, 18-35-aastased ja teiste linnade elanikud ning spordiülekandeid mehed ja maapiirkondade elanikud.

Spordiülekandeid jälgib üldjuhul 23 protsenti küsitletuist ning lasteprogrammi lainele lülitab end koguni 11 protsenti vastanutest.

11 protsenti küsitletuist tunnistab, et vaatab internetist regulaarselt täiskasvanutele mõeldud sisu. Filme ja sarju vaatavad voogedastusega kõige enam ka lõunanaabrid lätlased ja leedukad, ent seal on filmisõprade osakaal oluliselt kõrgem - vastavalt 66 ja 71 protsenti vastanutest. 

Filmidest eelistab 55 protsenti vastanuist vaadata komöödiaid, järgnevad dokumentaalid  ja draamad. Viaplay Eesti meediasuhete juhi Karin Laurima sõnul näitab statistika, et justnimelt need kolm žanrit on vaatajate seas kõige populaarsemad. «Viaplay otseselt täiskasvanutele mõeldud sisu ei paku, kuid näiteks erootilise menuromaani «Viiskümmend halli varjundit» ekraniseering oli eelmise aasta vaadatuimate filmide edetabelis neljandal kohal,» lausus Laurima. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles