Katseprojekt: Tallinna linn leidis vabalt üüriturult 13 inimesele kodu

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korterite üürimiseks kulus linnal ligikaudu 5700 eurot.
Korterite üürimiseks kulus linnal ligikaudu 5700 eurot. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna linna lühikese katseprojekti tulemusena leidis endale viie kuuga kodu 13 inimest.

Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuamet pani 1. veebruarist kuni 30. juunini väldanud katseprojekti raames abivajajatele üürikorterite otsimisel ja üürileandjatega läbirääkimistel õla alla. Viie kuuga leidis endale uue kodu koguni 13 sotsiaalmajutusüksustes resotsialiseerimisplaani täitnud inimest.

Tallinna abilinnapea Tõnis Mölderi sõnul näitas katseprojekt üsna selgelt, kuidas kõik tingimused ning resotsialiseerimisplaani eesmärgid täitnud inimene, võib korteri esmase üürimisega seotud kulude valguses hätta jääda.

«Linna poolt esmaste kulude hüvitamine on see stardipakk, mis toetab inimeste ühiskonnas toimetulekut ja iseseisvalt elama asumist, kuid kindlasti on olulisel kohal ka inimeste nõustamine ja igakülgne abistamine, et vajalikud sammud suurema iseseisvusega eluasemevormi suunas teha,» tõdes Mölder.

Katseprojekti ajal keskenduti eeskätt motiveeritud klientide abistamisele ning inimestele, kellel on regulaarne sissetulek juba pikemat aega olemas. Enamikule projektis osalejatest hüvitati esimese kuu üürisumma ning vajadusel tagatisraha maksumus, maksimaalselt 600 euro ulatuses. Korterite üürimiseks kulus linnal ligikaudu 5700 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles