IKEA mööbli hinnad võivad tulevikus mitmekordistuda

Minna Annabel Tismus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antiikekspertide sõnul võivad paarikümne aasta pärast IKEA mööbli hinnad mitmekordistuda.
Antiikekspertide sõnul võivad paarikümne aasta pärast IKEA mööbli hinnad mitmekordistuda. Foto: Manfred Segerer / Scanpix

Professionaalid koostasid nimekirja IKEA mööbliesemetest, mille hind võib tulevikus mitmekordistuda. Barneby antiikekspertide hinnangul võivad mitmed mööbliesemed maksta 20 aasta pärast kuni 5500 eurot.

Lövbackeni külglaud, mis maksab täna veidi üle 50 euro, võib 2030. aastaks maksta üle 1000 euro ja 2040. aastaks pea 2000 eurot, kirjutas New York Post

Ekspertide hinnangul tõuseb populaarse Strandmoni tugitooli hind paarikümne aasta pärast 231 eurolt ligi 1600 eurole.  

Råane toolid on 40 aastat pärast müüki tulekut ühed enimmüüdud, ja kui praegu maksab tool 50€, siis tulevikus võib hind olla 27 korda kallim ja tool maksta hoopis ligi 1300 eurot. 

Gagneti tugitool on olnud müügis juba 1958. aastast ja täna maksab tool veidi alla 70 euro. 2040. aastaks tõuseb selle hind aga üle 800 euro. 

Antiikeksperdid usuvad, et ka Ypperligi laud maksab tulevikus 550 euro, kuigi hetkel on hinnaks vaid 40 eurot.

«Viimastel aastatel oleme näinud, et IKEA kõige ikoonilisemad tooted on läbimüüdud ja oktsionitel üle maailma pakutakse nende eest kuni kümme korda alghinnast kõrgemat hinda,» ütles IKEA kollektsioonijuht Jared Sager.

 «Meil on aga rõõm teatada, et mõned IKEA ikooniliseimad tooted on varsti tagasi poodidel teadatuntud madalate hindadega,» lisas Sager. 

Copy
Tagasi üles