Video: Eesti mehe oliiviistandustest inspireeritud lahendus tõi poole nädalaga 6 kasti õunu

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti mehe geniaalne lahendus päästab õunad riknemisest ning muruniiduki terad hävimisest.
Eesti mehe geniaalne lahendus päästab õunad riknemisest ning muruniiduki terad hävimisest. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti mehe suurimaks murelapseks olid mahakukkunud õunad, mille koduaias tööd rabav muruniiduk sekunditega tükkideks purustas.

Reigo Heinla põhimureks oli tema robotmuruniiduk, mis tükeldas maha kukkunud õunad inetuks pudruks. «Õunapuder» meelitas aga ligi isukad herilased, kes pererahvale vaid häda ja viletsust kaela tõid. Nüride muruniiduki terade ja tigedate putukate valguses tekkiski asjatundlikul mehel mõte kogumissüsteem luua.

«Nagu ma teada sain, siis sellist kogumislahendust on ammu juba kasutatud oliiviistandustes,» märkis Heinla. 

Võrguna kasutas Heinla linnuvõrku, millesse lõikas augud ning mille otstesse hiljem kanalitorud kinnitas. Seejärel ei jäänud muud üle kui kastid toru alla asetada ning rahuliku südamega magama heita.  Puhtast vajadusest tekkinud idee tõi mehele hommikuks pooltäis õunakastid. Vähem kui nädalaga oli mehe keldris kuus kastitäit õunu juba lisaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles