Fotod: keskaegse miljööga häärber ootab elanikke

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinnas müüakse keskaegse miljööga maja.
Tallinna vanalinnas müüakse keskaegse miljööga maja. Foto: KV.EE

Tallinna vanalinnas Rüütli tänaval müüakse haruldast keskaegse miljööga kolmekorruselist maja.  

Kogu majas olev sisustus on hinna sees. 
Kogu majas olev sisustus on hinna sees. Foto: KV.EE

Suviti rohelusse uppuvas ja idüllilises siseõues avaneb erakordne panoraam naabruses asuvale keskaegsele Kiek in de Kökile ja iidsele linnamüürile. Kogu majas olev sisustus on hinna sees. 

Poetades kõrget aiaväravat ja sisenedes keskaegse eksterjööriga romantilisse siseõue, tundub, et tagasi on orduajad ja rüütliturniiride maailm. Avara taeva taustal kõrguvad täies hiilguses vanad vahitornid ja keskaegne müürigalerii, mille viinamarjaväätidesse uppuva tugimüüri kõrval avanev tammepuust välisuks viib edasi salapärasesse elamusse.

Interjöörides on taastatud keskaja jõuka linnakodaniku elamu sisekujundusele omased elemendid. 
Interjöörides on taastatud keskaja jõuka linnakodaniku elamu sisekujundusele omased elemendid. Foto: KV.EE

Kinnistu hoonestus on restaureeritud ehedas ajastutruus stiilis. Kõik ehitised – soliidne elamu, väike külalistemaja ja mugavad suveterrassid koos sinise taeva taustal kõrguvate kindlusetornidega moodustavad erakordse atmosfääriga elamuansambli.

Interjöörides on taastatud keskaja jõuka linnakodaniku elamu sisekujundusele omaseid elemente – puitpaneelidest kassettlaed, erinevad ukse- ja aknasillused, tahvelseinad ja lambriid, tugevast puidust massiivsed talalaed ja erinevad ehituskonstruktsioonid.

 Hoone on restaureeritud kooskõlas muinsuskaitse eritingimustega.
 Hoone on restaureeritud kooskõlas muinsuskaitse eritingimustega. Foto: KV.EE

Praeguse ilme ja kujunduse sai hoone 2006. aastal ümberehitusprojekti järgi, mille autoriks on OÜ T-Linnaprojekt ja arhitekt Tiina Linna. Hoone on restaureeritud kooskõlas muinsuskaitse eritingimustega.

Uuri maja kohta lähemalt SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles