Fotod: avalikust tualettruumist sai eramaja ühele perele

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.brightside.me

Millises kodus oleksid sina valmis elama? Kas endine tualettruum tuleks näiteks kõne alla? 

Aga just sellise otstarbega hoonest otsustas arhitekt Laura Jane Clark luua kodu. Tegemist on 1929. aastal avalikuks tualettruumiks ehitatud hoonega, mis oli sihtotstarbeliselt kasutuses veel 80ndatel. Sestpeale oli hoone mahajäetuna seisnud.

Foto: www.brightside.me
Foto: www.brightside.me

Kuna tegemist on arhitektuuriliselt silmapaistva ehitisega, pole ime, et see Clarkile silma jäi. Kuid töö, mis sellega ette võtta tuli enne, kui remondini jõuti, oli päris ropp, seda sõna otseses mõttes. «Pidin mitu korda ehitajaid vahetama, sest keegi ei tahtnud seda teha. Suure osa lammutus- ja koristustöödest pidin üldse ise ära tegema,» sõnab ta.

Pere ja sõbrad tegid naise idee üle tualettruum enda koduks ehitada kõvasti nalja, mõnes tekitas see suisa vastikust. Kuid kui kodu valmis sai, muutsid paljud oma meelt - see on tõeline meistriteos.

Kõige silmatorkavam on kuldse ja punasega sisustatud magamistuba, kuid ka kõik teised toad on vaatamist väärt: siin on osavalt miksitud modernset, klassikalist ja luksuslikku sisustust.

Foto: www.brightside.me
Foto: www.brightside.me
Foto: www.brightside.me

Maja juurde kuulub isegi oma väike aed ja ekster- ega interjööris ei reeda enam miski, missugusel otstarbel seda hoonet varem aastakümneid kasutati.

Foto: www.brightside.me

Vaata rohkem SIIT. Kas sina elaksid sellise minevikuga kodus?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles