Kolm nõuannet, kuidas kujundada voodielu ergutav magamistuba

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Tunned, et voodielu vajaks pisut ergutamist, aga kallimaga magamistuppa jõudes ind kuidagi vaibub ja järsku polegi enam tuju? Põhjus võib vabalt peituda sinu magamistoas.

Paljud ei anna endale aru, aga see, milline on meid ümbritsev keskkond, mõjutab väga suurel määral meie meeleolu. Nii ei maksa imestada, kui magamistuba, mis polegi õieti magamistuba, röövib igasuguse isu seal kaaslasega mõnusalt aega veeta. 

Apartment Therapy jagab kolm nõuannet, kuidas sellest ruum oluliselt romantilisemaks muuta.

1. Magamistuba olgu magamistuba

Selles ruumis ei ole kohta arvutitele, telekatele, ruuteritele, kirjutuslaudadele ja kontoritoolidele. Paiguta oma kabinetinurk ükskõik kuhu mujale, aga mitte magamistuppa! On vähe asju, mis mõjuksid nii seksiisu pärssivalt, kui tööga ja argitoimetustega seonduv kontorilaud magamistoas.

2. Eelista sooje toone

Hea une tagamiseks on olulised värsked, külmad toonid. Hea armuelu jaoks aga soojad. Et leida kompromiss, võiks magamistoa põhivärvid olla ehk heledad, aga detailid, näiteks kardinad, voodipesu ja muu taoline soojades toonides. Hästi sobivad soojad hallid, rohelised, ka lavendlitoon, helepruun. Linasevärv on samuti väga sobilik. 

3. Minimaalselt asju

Magamistoas peaks olema võimalikult vähe asju: nii mööbliesemeid kui lihtsalt igasugu kola. Mida peale voodi tegelikult magamistuppa ikka nii väga vaja on? Võib-olla öökapid, mõned valgustid, vajadusel riidekapp. See on ju laias laastus kõik. Kindlasti peaks magamistuba alati korras olema, sest segamini toad tekitavad stressi ja masendust ning need pole küll soodsad meeleolud, kui soov on magamistoas asju pisut ellu äratada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles