Pealinna korteriühistute juhid saavad koolitustoetust taotleda

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu on korteriühistutele eraldatud 4707,50 eurot koolitustoetust.
Tänavu on korteriühistutele eraldatud 4707,50 eurot koolitustoetust. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tallinna korteriühistute esindajad saavad linnalt koolituskulude katmiseks toetust taotleda.

Koolitustoetust saab taotleda vaid taotlemise aastal toimunud koolituse eest. Toetuse taotlusele tuleb lisada tõend korteriühistu esindaja koolitusel osalemise kohta, koolituse eest esitatud arve ning maksekorraldus, mis tõendab, et korteriühistu on koolituse kulud tasunud. Toetust saab taotleda Eesti Korteriühistute Liidu või Eesti Kinnisvara Korrashoiu Liidu poolt korraldatud koolitusel osalemise kulude katmiseks.

«Korteriühistule eraldatakse koolituskulude toetuseks kuni 130 eurot,» ütles Tallinna abilinnapea Eha Võrk. 

Tänavu on korteriühistutele eraldatud 4707,50 eurot koolitustoetust ning menetluses taotlustega broneeritud 872,50 eurot. Koolitustoetuse maksmiseks on vabu vahendeid 12 420 eurot. «Seega on veel õige paljudel korteriühistutel võimalik seda võimalust kasutada,» tõdes Võrk.

Muuhulgas eraldatakse toetust ka õuealade korrastamiseks ning rõdude ja varikatuste ekspertiisiks. Projekt «Roheline õu» eelarve on sealjuures 40 000 eurot, vabu vahendeid on veel ligi 14 000 eurot. Käesolevast aastast toetab linn korterelamuid ka rõdudele ja varikatustele ekspertiisi tegemisel, sellegi meetme eelarve on 40 000 eurot ning vabu vahendeid praeguseks järel umbes 28 000 eurot. 

Eelnimetatud taotlusi võetakse vastu aastaringselt kuni meetmete eelarve lõppemiseni. Täpsem info Tallinna linna koduleheküljel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles