Ameeriklased on rabatud Eestis loomulikuna tunduvast kodusest kombest (3)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Ameeriklased teevad oma kodudes nii mõndagi teisiti kui meie siin harjunud oleme. Kuid nii mõnigi meile harjumuspärane komme tundub jällegi neile veider.

Näiteks on ameeriklastele mõistetamatu, et voodis magatakse ilma niiöelda pealmise linata. Sealkandis on kombeks, et lisaks aluslinale käib teki alla veel üks lina, mis asendab tekikotti. Kuid maailmas ringirändavad noored on Euroopast kaasa toonud kombe kasutada pealmise lina asemel tekikotte, vahendab portaal Family Handyman.

Paljudele ameeriklastele tundub see väga võõras. Family Handymani autor Kiersten Hickman kirjutab, et kui ta omal ajal perega Saksamaal reisides avastas, et Euroopas ei kasutatagi pealmist lina, tundus see esiotsa talle täiesti rõve. Kui aga tema abikaasa sattus olevat sedasorti mees, kes ka täiesti kategooriliselt pealmisest linast keeldus, tuli ka temal sellist elu elama hakata.

Nüüd levitabki Kiersten Ameerikas sõna, et ka teised inimesed loobuks tüütust linast, mis tegelikult kellelegi ei meeldi, sest keerdub magamise ajal ebamugavalt ümber keha. Ameeriklased võtavad ideed tasapisi küll omaks, aga üsna visalt: nimelt on nad mingil põhjusel veendunud, et ekstra lina kasutamine hoiab nende voodi puhtamana.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles