Kodudes on moodi minemas üks väga kummaline värv

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Pärast tohutut beeži, halli ja valge armastust on kodudes jõutud uue värvitrendini, aga valik on üsna üllatav.

Seekord on väga menukaks interjöörivärviks kujunemas pruun, vahendab Realtor. Tegemist on värviga, mida siiani pigem on vältida soovitatud: see on rõhuv tume toon, mis muudab ruumid visuaalselt väiksemaks. 

Nüüd aga on see ühtäkki üha populaarsemaks muutumas ja inimesed võõpavad julgelt pruuniks kõike, ka ühe ruumi kõiki seinu, mis kõigi sisekujunduseeskirjade kohaselt peaks olema jäme eksimus.

Pruun, mis praegu moes, ei pea olema tingimata šokolaadipruun: hästi sobivad kõik selle värvi varjundid. Sherwin-Williamsi värviettevõtte turundusdirektor Sue Wadden ütleb, et väga menukad on ka pruunikad terrakotatoonid, sellised, mis kergelt juba oranži poole kisuvad.

Põhjust, miks pruun ühtäkki sellist võidukäiku on tegemas, ei oska Wadden nimetada. Tõenäoliselt on tegemist mingil kujul vastureaktsiooniga seni pikalt võidutsenud heledatele ja erksatele toonidele.

Pruuni toone võib interjööri tuua mitmel erineval moel. Kui seinte ülevõõpamine liiga julge sammuna näib, võib esialgu valida pruune tekstiile, aksessuaare ja mööblitükke. Pruuni soovitatakse kombineerida valgega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles