Majaka elurajooni ootab lähitulevikus suur tähelend (1)

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majaka tänav.
Majaka tänav. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kunagi Vana-Lasnamäeks nimetatud, praegu Majaka asumina tuntud pangapealne elamurajoon on kiirete arengute keerises ja muutub üha hinnatumaks elupiirkonnaks noorte kodusoetajate seas.

Need ajad, mil Majaka kanti kardeti, on ammu möödas. Maju tehakse korda, peatänav on rekonstrueeritud ning kerkib ka uusi elamuid. Ülemiste City ja laiemalt kogu piirkonna kiire areng toob üürihuvilisi, kes kõik lähedalasuvates ettevõtetes juba praegu või tulevikus tööle asuvad. Loomulikult hoiab huvi kõrgel ka kesklinna lähedus.

«Majaka kohta «uus Kalamaja» ei ütleks, kuna olemuselt on tegu kahe täiesti erineva asumiga, kuid oma populaarsuse kasvus saaks paralleele tuua küll, märkis kinnisvarabüroo Uus Maa OÜ analüütik Risto Vähi. 

Asumist on nimelt saanud üha populaarsem elupiirkond, kus omale kodu üürida ning miks mitte ka osta. Väga palju noori professionaale nii Eestist kui välismaalt tunnevad huvi Majaka kanti kolimise vastu, sest asukoht on soodne ning seda ka juhul, kui puudub isikliku sõiduauto võimalus. 

Nõudlus väikekorterite järele

Majakas on elamuid mitmest erinevast ajastust – alates tsaariaegsetest puitelamutest kuni moodsate tornideni välja. «Piirkonnas on aga senimaani veel tühje krunte ja erineva otstarbega vanemaid hooneid, mida saaks uusehitistega asendada või rekonstrueerida,» lisas Vähi.

Arvestades asukoha spetsiifilisust Ülemiste ja kesklinna vahel, sobiksid Majaka asumisse Vähi sõnul väiksemate korteritega arendusprojektid, kuhu investorid saaksid soetada elamispindu väljaüürimiseks või noored osta oma esimese kodu. Niisamuti oleksid kuum kaup ka aktuaalseks saanud mikrokorterid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles