Valesti laotud puuriit võib selle omanikule rahatrahvi kaela tuua (18)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuriita ei tohi elumajale liiga lähedale laduda.
Puuriita ei tohi elumajale liiga lähedale laduda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kütteperioodi alguses tasub endale meelde tuletada, et ahikütte omanikel peab kodune puuriit olema laotud ohutuseeskirju silmas pidades. Vastasel juhul võib asi lõppeda rahatrahvi, halvimal juhul kodu kaotamisega tulekahjule.

Tuleb meeles pidada, et vastavalt põlevmaterjali ladustamise nõuetele peab Eestis nii kortermaja kui ka eramaja juures asuma igasugune põlevmaterjal, näiteks puuriit või prügikonteiner, ohutus kauguses süttiva välisvoodriga hoonest või mistahes hoone välisseinas olevast avast, nagu näiteks uks või aken.

Detailsemaks minnes peab puuriit asuma majast vähemalt nelja meetri kaugusel. 

Halvim, mis nõuete eiramisel juhtuda võib, on see, et puuriit võtab tuld ja süütab ka maja. Kuid ebamugavusi võib kaasneda ka muul juhul: kui inspektor kellegi kaebuse peale olukorda kontrollima tuleb, on tal õigus teha ettekirjutus koos sunniraha hoiatusega. 

Kui puudust teatud aja jooksul ei likvideerita, kaasneb eiramisega rahatrahv.

Et end veelgi täpsemalt tuleohutusalate nõuannetega kurssi viia, tasub külastada Päästeameti kodulehte või lehekülge Kodu Tuleohutuks

Tuleohutusnõuded leiab SIIT, nõu saab küsida päästeala infotelefonilt 1524.

Kommentaarid (18)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles