Kindlustusseltsid on rohkete nutiseadmete kahjude valguses hüvitistega koomale tõmmanud

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindlustusseltsid on kaasaskantavale varale teatud piirsumma seadnud.
Kindlustusseltsid on kaasaskantavale varale teatud piirsumma seadnud. Foto: Pexels / CC0 Licence

Kodust vara kindlustades laieneb kaitse tänasel päeval ka inimese isiklikule varale. 

Kodukindlustuse ühe lisariskina on tänapäeval võimalik kindlustada ka kodust vara. Kindlustusseltsid võivad koguni hüvitada ka ootamatult mahakukkunud mobiiltelefoni paranduskulud. 

«Kui oled kodukindlustusega kindlustanud ka kodus oleva vara, siis pakutakse kaitset ka näiteks mööblile ja tehnikale aga ka väljaspool kodu kaasasolevale varale, näiteks mobiiltelefonile või sülearvutile. Sinuga kaasas olevaid esemed on kindlustatud nii Eesti kui ka maailma piires,» rääkis IIZI kodukindlustuse tootejuht Gertu Karbus jagab nõuandeid koduse vara kindlustamisest.

Kindlustusseltsid tõmbavad hüvitistega koomale

Kaasaskantavale varale on üldjuhul seatud piirsumma, mis olenevalt kindlustusseltsist jääb 1000-2000 euro vahele. Piirsummast kõrgemat summat Karbuse sõnul ei hüvitata.

Sagedaste mobiiltelefonide kahjude valguses on aga kindlustusseltsid hakanud nutiseadmete kindlustamist ja hüvitamist piirama. Paljud kindlustusseltsid on näiteks tõstnud kas nutiseadmete kindlustamise miinimum omavastust või siis rakendanud kahjude korral mitmekordset omavastutust.

«Mobiiltelefonid on küll koduse varana kindlustatud, kuid kindlasti enne kindlustuslepingu sõlmimist tasub endale oluliste seadmete osas tingimused üle vaadata,» rõhutas Gertu Karbus.

Kodukindlustuse puhul on kindlustusjuhtumiks näiteks jalgratta vargus kodust, osade kindlustusseltside puhul ka avalikust kohast. Olenevalt kindlustusseltsist on näiteks koduse varana kindlustatud ka jalgrattahoidja, sõidukilt eemaldatud veljed ja rehvid ning ka katuseboks ja -raam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles