Koristusekspert: on viimane aeg kasutuses olevate köögirätikutega lõpparve teha

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köögirätikute tööpõli ei kesta kaua.
Köögirätikute tööpõli ei kesta kaua. Foto: Pexels / CC0 Licence

Köögirätikud, ükskõik kui kvaliteetsed need ka poleks, vajavad teatud aja tagant väljavahetamist.

Köögirätikud on igati tänuväärt abimehed meie köökides. Asjatundjate sõnul on köögis olevate rätikute tööpõli, võrreldes sauna- ja käterätikutega, oluliselt laiahaardelisem ja raskem.

Mitmeid eesmärke täitvad rätikud ei püsi aga oma ülesannete kõrgusel terve elu, vahendab veebileht thekitchn.com. Puhastusekspert Melissa Maker soovitab vähemalt korra aastas oma köögirätikuid vahetada.

Miks nii?

Bakterite meeliskohaks olev niiskevõitu rätik võib nimelt kõhuhädad ja murekoorma majja tuua. Melissa Makeri sõnul oleks inimeste hügieeni ja tervise seisukohalt mõistlik oma köögirätikud iga päeva tagant pessu visata. Regulaarsed pesukorrad teevad aga riidekiududele karuteene ning vähendavad nende imamisvõimet. Makeri sõnul annab köögirätikute kvaliteedi langusest ning peatsest teenistuse lõppemisest aimu klaaside kuivatamine - kui pestud klaasid on ka kuivatamise järel veepiiskasid täis, on aeg oma köögirätikuga lõpparve teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles