Levinud kehv soovitus sisustamiseks paneb aluse segamini kodule

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihti saavad segadused alguse just sellistest kummutisahtlitest.
Tihti saavad segadused alguse just sellistest kummutisahtlitest. Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Paljudest sisustusnõuannetest saab lugeda soovitust luua kas kööki või esikusse kolasahtel, kus hoiad kõike ebavajalikku. Vägisi tekib küsimus, milleks midagi sellist oma koju teadlikult tekitama peaks.

Koduportaal Good Housekeeping kirjutab, et tegemist on soovitusega, millest saab potentsiaalselt alguse üle kogu kodu leviv hooletus ja korralagedus. Kui miski on liigitatud prahiks või kolaks, miks tuleks see eraldi kusagile sahtlisse pista selle asemel, et sellest kohe vabaneda?

Good Housekeepingu koristuseksperdid soovitavad endaga algusest peale lihtsalt aus olla: suhtu esemetesse kriitiliselt ja kui tead, et sul pole neid vaja, siis vastavalt seisukorrale kas viska ära või anneta. 

Kui hakata ühte sahtlisse prahti koguma mõttega, et äkki läheb hiljem vaja, on hulga suurem tõenäosus, et kola hakkab kogunema ka muudesse kohtadesse sinu kodus. Seepärast maksaks lahendusega äärmiselt ettevaatlik olla. 

«Vähe on teada olukordi, kus inimene paar korda aastas kolasahtlit sorteerides avastaks, et tõepoolest, siin on nii palju vajalikku! Enamasti läheb kõik prügisse, mistõttu võikski seda ju sama hästi kohe teha,» sõnab puhastusekspert Mary Hynes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles