Lukksepp: paljud inimesed teevad teadmatusest oma koju sissemurdmise väga lihtsaks (2)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Paljud inimesed ei tule selle pealegi, et teevad teadmatusest oma kodu sissetungijaile lihtsaks sihtmärgiks. 

Portaalis Handyman räägib lukksepp Jonah Reed, et paljud koduomanikud ei mõtle, kui hooletult nad oma lukkudega ümber käivad ja kui lihtsaks seeläbi majja või korterisse sissemurdmise muudavad.

«Hämmastavalt suur hulk inimesi ei mõtle selle peale, et pärast uue kodu ostmist tuleks lukud kindlasti vahetada, ükskõik, kui usaldusväärne müüja ka ei tundunud,» ütleb Reed.

Ta selgitab, et ainsad sinu uude kodu sissepääsu tagavad võtmed, mis maailmas liikvel, ei pruukinud sugugi kuuluda su kodu eelmisele omanikule. «Inimesed annavad sageli oma kodude varuvõtmeid sõpradele ja sugulastele. Sa ei teagi, kellel veel on vaba voli sinu koju sisse pääseda,» ütleb ta.

Seetõttu tuleks alati pärast kolimist kanda hoolt ka selle eest, et välisuks saaks uue luku. 

Ja edaspidi tasuks ka endal kindlasti järele mõelda, kellele oma kodu võti usaldada ja kas on võimalik, et see satub sealtkaudu kätesse, kuhu sattuma ei peaks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles