Märk maja halvast seisukorrast, millele omanikud tähelepanu pöörata ei oska

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: flickr.com

Kuigi märgid, et maja tervisega on midagi korrast ära, on tihti ilmselged, ei pruugi asjatundmatud koduomanikud osata neid lihtsalt õigesti lugeda.

Üks märke, mis peaks ärevaks muutma, aga millest väga sageli mööda vaadatakse, on hallitus maja välisseintes. Hallitus tekib enamasti niiskes ja suletud keskkonnas, mis tähendab, et kui hallitus on juba välimistes kihtides, on see väga suure tõenäosusega alguse saanud kusagilt seestpoolt, vahendab Family Handyman.

Välisseintes vohav hallitus võib olla märk sellest, et kusagilt on vesi pääsenud seina sisse. Kõige tõenäolisemaks kohaks, kust vesi sinna pääseb, on leke katusel. See tähendab, et katus tuleb väga põhjalikult üle kontrollida piirkonnas, kus sein hallitab.

Mida edasi teha, kui leke on leitud? Üldiselt on tegu probleemiga, mida ei maksa hakata omal jõul lahendama, kui sa just erialaspetsialist pole. Hallitus on väga tervistkahjustav ja selle tõrje ning tekkepõhjuste likvideerimisega peaksid tegelema oma ala spetsialistid. 

Eirata ei tohi märke hallitusest aga mitte mingil juhul: majas leviv hallitus on mürgine ja võib põhjustada väga raskeid tervisehädasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles