Eesti kodudes on levinud komme, mida ameeriklased hämminguga avastavad (1)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Mitte kõik meile iseenesestmõistetavana tunduvad kodused reeglid pole ülemaailmselt sama arusaadavad ja tavalised. Nii on ameeriklased taaskord sattunud hämmingusse ühest Eesti kodudes levinud kombest.

Nimelt tundub ameeriklastele kummaline, et Euroopas, sealhulgas Eestis, ei kasutata kodudes tervet põrandat katvaid vaipkatteid. 

Apartment Therapy, House Beautiful ja teised sealsed koduportaalid nimetavad toasuuruste mahaliimitut vaipkatete vältimist skandinaavialikuks kombeks ja peavad seda väga geniaalseks viisiks toas levivate tolmulestade arvu vähendamiseks.

Apartment Therapys räägib skandinaaviapärase kodu spetsialist Niki Brantmark suisa, kuidas siinkandis peetakse terve põranda suurusi vaipkatteid suisa ebahügieeniliseks ja inetuks. Mis, vaadates siinseid kodusid, on ilmselt tõesti tõsi.

Siinpool Euroopas levinud laudpõrandate ja piirkonnavaipade kasutamise komme tundub ameeriklastele väga eksootiline, ka Brantmark tutvustab seda kui midagi äärmiselt uuenduslikku. «Nad kasutavad väiksemaid vaipu, mille valimisel arvestatakse tihti sellega, et need oleks masinpestavad või äärmisel juhul survepesuriga puhastatavad,» selgitab ta portaalis. 

Paljas, vaid osaliselt vaipadega kaetud põrand tundub sealmail midagi väga põnevat, mida ettevaatlikult oma elamises katsetama hakata.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles