Fotod: ajaloolises Tallinna vanalinna majas on müüa väga ebatavaliselt sisustatud korter

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: city24.ee

Tallinna vanalinnas ajaloolises majas on müüa katusekorter, mille interjöör ei viita mitte millegagi sellele, missuguses majas kodu õigupoolest asub.

Tallinnas Laial tänaval asuva vana aadlielamu pööningule on kujundatud moodne kodu, mis vilistab sellele, kui ajaloolises majas ta asub. Ja hästi teeb, sest tulemus, metalli ja puidu koostoime, mida korteris palju kohtab, on suurepärane.

Foto: city24.ee

Korteris on avar elutuba, kolm magamistuba, puhketuba, köök, majapidamisruum, ruumikas esik, kaks vannituba, saun ja külaliste tualettruum. Sisekujunduse autorid on Riin Kärema ja Kerli Lepp Kuup Disainist. Korter müüakse koos kogu väärtusliku sisustuse ja hinnalise sisseseadega.

Foto: city24.ee

Ajaloolise Engelhardti maja kolmandal korrusel asuva korteri suurus ja lagede kõrgus (kuni kuus meetrit) võimaldas ruumid paigutada kahele tasapinnale. Galerii põhimõttel lahendatud ülemine korrus toob korterisse avarust ja rohked puittalad annavad kogu miljööle lummava iseloomu.

Foto: city24.ee

Korteri kaht korrust ühendab monoliitne metalltrepp, mille juurde kuulub ka filigraanse mustriga metallpannoo. Pannoo ulatub ülemise korruseni ning ümbritseb balustraadina teise korruse puhketuba. Sisekujunduses on kasutatud valdavalt naturaalseid ja hinnalisi materjale ning loodusest inspireeritud värvigammat. Enamik eritellimusel valmistatud sisustuselementidest ja mööbliesemeist on kodumaine toodang.

Foto: city24.ee

Korteri eripära on julge, kuid delikaatne metallikäsitlus, mille oskuslik kombineerimine looduslähedastes toonides ehedate puitpindadega loob hubase ja väärika atmosfääri.

Foto: city24.ee

Vaata rohkem SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles