Fotod: 18 ruutmeetril elav neljaliikmeline pere ruumipuuduse üle ei kurda

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: steadystreamincashios.com

Ajal, mil inimesed ehitavad üha suuremaid maju, sest ruumi on alati vähe, tõestab üks noor neljaliikmeline pere, et kodust ei tee kodu ruutmeetrite arv.

Colleen ja tema mees ehitasid endale koduks ümber vana, 1972. aastast pärit bussi, kus tänaseks neljaliikmelisele perele on ruumi täpselt 18,3 ruutmeetrit. 

Renoveerimis- ja ümberehitamistööd võtsid aega kaks aastat, nende peamiseks autoriks oli Colleeni abikaasa. Colleeni enda tööks jäi hiljem sisustamine ja kujundamine.

Foto: steadystreamincashios.com

Kuigi ruumi on elamises napilt, on Colleenil kujunenud välja ka lemmik«tuba»: selleks on nende elutoa nurk. «See on meie kodu kõige multifunktsionaalsem osa: siin me sööme, meie lapsed mängivad siin, siin veedame ka niisama aega,» kirjutab Colleen oma blogis.

Kuigi ruumi on buss-kodus väga vähe, ei unista pere seoses koduga sugugi suuremast ruutmeetrite arvust. Nende suurim koduga seotud unistus on hoopis pesumasin-kuivati ja nõudepesumasin. 

Foto: steadystreamincashios.com

Rohkem ruumteetreid pole hetkel lihtsalt prioriteet, sest elu bussis võimaldab neil olla täpselt nii liikuvad või paiksed kui nad parasjagu soovivad. Ja eriti pikalt ühes kohas paigal olla pere igal juhul ei taha.

Mida soovitab Colleen teistele napi pinnaga sisustushuvilistele? Pea tuleb tööle panna, inspiratsiooni hankida, aga mitte kopeerida. «Loo midagi, mis just sinu tingimustesse sobib,» soovitab ta.

Vaata rohkem SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles