Menukas köögiseade osutub reaalsuses suureks pettumuseks (1)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Köögitehnika areneb hüppeliselt ja pidevalt tuleb turule uusi mugavuslahendusi, aga mitte kõik neist ei õigusta end.

Umbes selline on ka puutetundliku segisti lugu: see on loodud selleks, et inimesele köögi kasutamine ja seal toimetamine võimalikult mugavaks teha, kuid reaalsuses võib sellega esineda mitmeid probleeme, mida segistit valides kuidagi ette näha ei oska. 

Nii soetas puutetundliku segisti endale ka Apartment Therapy toimetaja Dana McMahan. «Me külastasime üht köögimessi, kus seda väga soovitati. Reklaamiti, kui mugav selle abil köögis toimetada on. Ja jutt tundus väga loogiline,» ütleb Dana.

Niisiis soetasid parasjagu maja remontinud noored kraani ka enda koju. Kui köök valmis ja segisti kasutamise aeg kätte jõudis, ilmnes, et kõik ikkagi ei ole kuld, mis hiilgab. 

«Esialgu olime segistist vaimustuses ja mängisime sellega nagu lapsed, aga kui kööki tõsisemalt sihtotstarbelisemalt kasutama hakkasime, selgus, et sellega on mitmeid tüütuid probleeme. Näiteks reageeris see valel hetkel, kui vett üldse vaja polnud, aga samas tahtsid kraanikausis midagi toimetada,» ütleb Dana.

Teistel kordadel ei hakanud see jällegi siis tööle kui vaja oli. Kolmandaks, kui eelmine kasutaja enne sind on kuuma suhtes vähem tundlik, võib kraan üllatada sind sinu jaoks tulikuumana tunduva veega. 

«Seega - kuigi mingitel hetkedel on sellest segistist abi küll, on rohkem olukordi, kus see elu tülikamaks muudab,» ütleb Dana, kes segistist peagi loobuda plaanib. 

See ei maksnud naise sõnul küll hingehinda, kuid oli piisavalt kallis, et hoiatada teisi samasse ämbrisse astumise eest. «Oleksin võinud segistile kuluva raha investeerida näiteks veel parema ahju, pliidi või nõudepesumasina ostmisse,» ütleb ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles