Korteriühistud suurfoorumil: miks elektri hind tõuseb?

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korteriühistute suurfoorum.
Eesti korteriühistute suurfoorum. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Korteriühistud üle Eesti kogunevad homme, 9. oktoobril Radisson Blu Hotel Olümpia konverentsikeskusesse XXI suurfoorumile, kus tuleb muuseas jutuks ka järjest tõusev elektrihind.

XXI korda toimuval suurfoorumil võetakse luubi alla möödunud aasta kõige aktuaalsemad teemad: elektri hinnatõus ning jäätmeveo korraldamine, aga ka esimene aasta uue korteriomandi- ja korteriühistuseadusega ja sellest tulenevad muudatused.

«Energiatarbijate teadlikkuse tõstmine on Eesti Korteriühistute Liidu üks olulisi tegevussuundi ja seetõttu võtame suurfoorumil elektri võimaliku hinnatõusu tõsiselt vaatluse alla. Tarbija tahab ju teada, millest elektri hind koosneb ja kui on teada, et peatselt see tõuseb, tahame teada, miks - hinnatõus lööb ju korteriühistut kui lõpptarbijat valusalt rahakoti pihta,» selgitas Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees Andres Jaadla. Foorumil astub sel teemal üles Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter, energia hindade muutuse põhjuseid konkurentsiameti seisukohalt käsitleb aga konkurentsiameti peadirektori asetäitja Külli Haab.

Samuti tuleb foorumil arutlusele jäätmekäitlus. «Pakendite kogumisel peavad korteriühistud tasuta tegema pakendikogumisorganisatsioonide tööd ja see pole õiglane,» leiab Jaadla.

Foorumi täpsema ajakava leiab SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles