Keerukama taustaga kinnisvaraobjektide puhul tasub kaaluda asjatundja kaasamist

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keerukama taustaga kinnisvaraobjekte tuleb ette rohkem kui arvatakse.
Keerukama taustaga kinnisvaraobjekte tuleb ette rohkem kui arvatakse. Foto: luciano de polo / PantherMedia / luciano de polo/ Scanpix

Inimeste kogemused maakleriteenuste puhul võivad erineda seinast seina. Millal aga tasuks kinnisvaratehingutesse maakler kaasata? 

Tihtipeale arvatakse, et kinnisvaramaakleritest pole mingit kasu ning sellest tingituna otsustatakse kinnisvara iseseisvalt maha parseldada. Maaklerteenus on justkui omaette mugavusteenus, mis säästab müüja aega ja ka närvikava. Maakleri kaasamine peaks aitama koduomanikel efektiivsemalt ja tulusamalt oma kinnisvara maha müüa. 

Paraku on situatsioonid, kinnisvaraobjektid ja inimesed erinevad ning mõne eluruumi müük võib oluliselt aeganõudvamaks kujuneda. 

«Keerukama taustaga kinnisvaraobjekte tuleb ette rohkem kui arvatakse ja siinkohal saab maakler olla pooltele abiks. Vahel on eduka müügitehingu määrajaks ka mõni pisiasi, millele müüja ise ei oska tähelepanu pöörata,» selgitas Eesti Kinnisvara Koja juhatuse liige Margit Sild. 

Ehkki maakleriteenuse hinda peetakse kalliks, on Sildi sõnul sagedased olukorrad, kus müüja hoopis võidab rahas ning seda eeskätt tänu palgatud kutselisele maaklerile.

«Tänane maakleriteenus ei ole kaugeltki mitte objektiinfo kinnisvaraportaali riputamine ja kliendi ootamine, mida sageli arvatakse. Heal maakleril peavad olema teadmised juuras, ehituses, turunduses ja müügis, ta peab olema hea psühholoog ning läbirääkija. Kinnisvaratehingutes tuleb ette palju erinevaid olukordi ja maakleri teadmiste- ning kogemustepagas tuleb siin kasuks,» selgitas Sild.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles